PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Maramureş: Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei intră în reparaţii

Contractul de finanţare din fonduri europene pentru proiectul necesar creşterii siguranţei pacienţilor în Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei a fost semnat, a informat, miercuri, primarul Vasile Moldovan.

Conform acestuia, proiectul prevede reabilitarea, modernizarea, extinderea infrastructurii electrice, de ventilare şi tratare a aerului, infrastructura de fluide medicale şi instalarea de sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii şi în cazul depăşirii concentraţiei maxime admise de oxigen.

„Investiţia va asigura siguranţa în exploatare şi evitarea evenimentelor neprevăzute, cauzate de posibile defecţiuni ale instalaţiilor electrice existente, continuitatea în alimentarea cu energie electrică, reducerea riscurilor de producere a incendiilor şi asigurarea intervenţiei operative pentru limitarea şi stingerea incendiilor şi în vederea evacuării şi protecţiei persoanelor, dar şi eficientizarea costurilor privind exploatarea instalaţiilor electrice. Investiţia cuprinde 5 corpuri de clădire ale Spitalului şi anume Ortopedie-Oftalmologie-ORL, Chirurgie, Maternitate-nou născuţi, Pneumologie şi Neurologie”, a spus Vasile Moldovan.

Totalul investiţiei a fost estimat la suma de 10,538,403.08 lei, iar perioada de implementare este de 22 de luni din momentul semnării contractului de finanţare.

Spitalul Municipiul Sighetu Marmaţiei asigură servicii medicale estimate la peste 100.000 de locuitori, inclusiv pentru cei din satele şi comunele învecinate. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE