PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Maramureş: Primăria Baia Mare propune un buget de 3 milioane lei pentru „Sărbătoarea Castanelor”

Primăria municipiului Baia Mare solicită Consiliului Local aprobarea sumei de 3 milioane de lei pentru organizarea evenimentului „Sărbătoarea Castanelor”, însă majoritatea consilierilor locali infirmă că ar vota proiectul, a declarat, luni seara, pentru AGERPRES, consilierul local Bogdan Hodorogea.

„Greu de crezut că aceste proiect ar trece, numai dacă avem în vedere suma solicitată pentru eveniment. Deşi considerat un eveniment emblemă pentru oraş, încă din anii ’90, suma e mult prea mare pentru a fi suportată de bugetul local. Probabil suma de 1 milion de lei ar putea fi agreată, însă în nici un caz 3 milioane de lei”, a spus Bogdan Hodorgea.

Conform documentaţiei proiectului iniţiat de primărie, luând în considerare costurile similare ale evenimentelor organizate în ultimii ani, estimările privind costurile totale ocazionate de organizarea acestui eveniment, realizate în urma cercetării de piaţă, şi majorările de preţuri cauzate de contextul actual social şi economic, se propune plenului Consiliului Local aprobarea alocării de la bugetul local pe anul 2022 a sumei de 3.000.000 lei, în vederea organizării evenimentului „Sărbătoarea Castanelor”, în perioada 23 – 25 septembrie.

„Cheltuielile ocazionate de organizarea evenimentului vor fi acoperite şi din sponsorizări atrase la bugetul local, precum şi din sume încasate din închirierea spaţiilor publice către agenţii economici care vor realiza comerţ pe perioada desfăşurării evenimentului. Estimăm că aceste încasări se vor ridica la suma de 1.200.000 lei, având în vedere încasările din anii precedenţi pentru acest eveniment, respectiv perioada 2014-2019”, arată proiectul iniţiat de administraţia locală.

Totodată, în perioada desfăşurării evenimentului, Primăria municipiului Baia Mare estimează un flux de turişti de aproximativ 10.000 persoane, totalul participanţilor fiind de aproximativ 40.000 persoane.

„Raportat la numărul total de participanţi, veniturile totale estimate din activităţi economice vor fi în sumă de 8.000.000 lei”, specifică proiectul Primăriei Baia Mare.

Şedinţa Consiliului Local Baia Mare în care se va susţine aprobarea bugetului pentru organizarea Sărbătorii Castanelor este programată pentru marţi, 9 august. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE