PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Bistriţa-Năsăud: Blocarea concursurilor de ocupare a posturilor a adus economii de peste 1,7 milioane lei la bugetul CJ

Blocarea concursurilor de ocupare a posturilor vacante din sistemul public începând cu data de 1 iulie a adus economii de peste 1,7 milioane de lei la bugetul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, sumele fiind redistribuite joi, în cadrul unei şedinţe ordinare, către achiziţionarea de bunuri şi servicii.

Potrivit proiectului de rectificare de buget votat de consilierii judeţeni, cea mai mare economie cu cheltuielile de personal s-a făcut la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, în sumă de 1,6 milioane lei, motivat şi de faptul că 22 de angajaţi şi-au încetat activitatea de la începutul acestui an.

Suma a fost redistribuită către capitolul „Bunuri şi servicii”, astfel: 45.000 lei – asistenţă acordată persoanelor vârstnice, 510.000 lei – asistenţă socială acordată în caz de invaliditate şi 1,045 milioane lei – asistenţă socială acordată pentru familie şi copii.

De asemenea, Biblioteca Judeţeană a comunicat că se vor face economii la capitolul cheltuieli de personal de 110.000 lei, sumă ce va fi folosită de instituţie tot la capitolul „Bunuri şi servicii”.

Proiectul de rectificare de buget a inclus şi o diminuare cu 1,7 milioane de lei a creditelor de la secţiunea de funcţionare a Clubului Sportiv Gloria 2018 şi alocarea aceleiaşi sume la secţiunea de dezvoltare, în vederea achiziţionării unui sistem fotovoltaic pentru noua sală polivalentă ce se construieşte în cartierul Unirea al municipiului Bistriţa, ţinând cont de costurile ridicate pentru furnizarea de energie electrică. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE