PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Bacău: Spitalul municipal, pregătit pentru un nou val COVID-19 printr-o investiţie de 4,5 milioane euro

Spitalul municipal „Sfânta Maria” a fost pregătit pentru un nou val COVID-19, investiţia autorităţilor fiind de aproximativ 4,5 milioane euro, a declarat primarul municipiului Bacău, Lucian Daniel Stanciu Viziteu.

„Zona Unităţii de Primiri Urgenţe, Imagistica (care însumează aparatura RMN, computer tomograf, RX, ecografie), sectorul administrativ şi demisolul sunt pregătite pentru un eventual nou val COVID-19. Suntem pregătiţi! Doar pe nivelul parterului, Spitalul municipal va beneficia de 28 de locuri pentru pacienţi la noul UPU şi 18 locuri pentru evaluare pacienţi (spitalizare de zi) în incinta aceluiaşi spital”, a declarat primarul.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bacău, Valentin Ivancea, a subliniat că investiţiile de la spitalul municipal au fost suportate în măsură egală atât de primărie, cât şi de CJ.

„Investiţia a fost finanţată în proporţie de 50% – 50% de CJ şi Consiliul Local Bacău, respectiv 12 milioane lei, iar dotările pentru funcţionare – în valoare de 4 milioane lei – sunt suportate exclusiv din bugetul Consiliului Judeţean”, a precizat Valentin Ivancea.

Construirea Spitalului municipal „Sfânta Maria” Bacău a început în anul 2007, la iniţiativa conducerii primăriei de la acea vreme, dar nu a mai fost finalizată din lipsa fondurilor.

Conducerea CJ Bacău a solicitat Consiliului Local să aprobe o hotărâre prin care clădirea să fie cedată Consiliului Judeţean, astfel încât lucrările de la etajele superioare să poată fi continuate, însă acest lucru nu s-a întâmplat până acum. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE