PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Bacău: A început distribuirea tabletelor şi laptopurilor pentru elevi şi profesori, achiziţionate cu fonduri europene

Primăria municipiului Bacău a început distribuirea către şcoli a echipamentelor electronice achiziţionate cu fonduri europene, în cadrul proiectului „Educaţie digitală în învăţământul preuniversitar din municipiul Bacău”.

Primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu a declarat că în unităţile de învăţământ au ajuns deja tabletele pentru elevi, în această săptămână fiind repartizate cele 734 de laptopuri pentru cadrele didactice.

Laptopurile vin cu sisteme de operare preinstalate şi programe cu licenţă.

„Totul pentru un învăţământ modern, pregătit şi pentru un scenariu în care cursurile ar putea şi online. Am asigurat prin acest proiect generos, cu fonduri europene, dispozitive electronice pentru elevi, pentru cadre didactice şi dotări pentru sălile de clasă”, a declarat primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu.

Edilul a adăugat că, în luna august, urmează să fie recepţionate şi tablele interactive.

Proiectul „Educaţie digitală în învăţământul preuniversitar din municipiul Bacău” are o valoare de 3,8 milioane de euro fără TVA şi include achiziţia a 734 de laptopuri, 4.267 tablete, 734 de table electronice, 734 de videoproiectoare, 734 de camere web şi tot atâtea routere de reţea.

Totodată, Primăria Bacău a început expertizarea şi auditarea energetică a unităţilor de învăţământ, cu scopul de a reabilita si moderniza toată infrastructura şcolară din oraş. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE