Consiliul Judeţean Vâlcea s-a asociat cu administraţia publică locală din Băile Olăneşti şi intenţionează să realizeze în staţiunea vâlceană un parc de agrement, care să ofere turiştilor oportunităţi de petrecere a timpului liber pe tot parcursul anului.
„Este vorba de un parc de agrement cu piscine cu apă dulce, cu tot ceea ce înseamnă această parte de agrement pentru turiştii care vin în Băile Olăneşti şi care, pe lângă tratamentele pe care le fac, trebuie să găsescă şi posibilitatea să petreacă timpul liber în condiţii bune şi cu alternative de distracţie specifică zonei”, a declarat preşedintele forului judeţean vâlcean, Constantin Rădulescu.
Rădulescu a precizat că ideea realizării acestui parc a pornit în urmă unei întâlniri pe care a avut-o luna trecută cu hotelieri din staţiune şi care au susţinut că pentru a atrage cât mai mulţi turişti în această zonă este nevoie ca serviciile de recuperare medicală să fie completate cu alternative pentru petrecerea timpului liber.
„Este extraordinar de bună iniţiativa Consiliului Judeţean de a participa într-un parteneriat cu Băile Olăneşti. O să avem o altă forţă financiară, dar şi logistica pentru urgentarea documentaţiei în vederea depunerii şi a obţinerii finanţării pentru acest obiectiv deosebit de important ce vizează dezvoltarea zonei de agrement. Intenţionăm să realizăm şi un foraj pentru apă geotermală, care va fi folosită atât pentru încălzirea instituţiilor publice, precum şi pentru piscinele care se vor realiza în acest complex – parc de agrement”, a adăugat primarul staţiunii Băile Olăneşti, Sorin Vasilache.
Staţiunea balneoclimaterică de interes naţional Băile Olăneşti este recunoscută în ţară şi străinătate pentru cele 35 de izvoare minerale ce pot trata o gamă largă de afecţiuni, de la cele digestive, renale şi ale căilor urinare, cronice ale ficatului şi căilor biliare, respiratorii, metabolice şi de nutriţie, până la boli profesionale, afecţiuni cardiovasculare, afecţiuni endocrine sau afecţiuni ginecologice cronice. Pe lângă bogăţia apelor minerale, staţiunea vâlceană este renumită şi pentru factorul climatic şi topoclimatic, de asemenea cu efect terapeutic deosebit. AGERPRES