PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Harghita: Prefectura anunţă că DSP deţine suficiente doze de vaccin anti Covid-19 pentru medicii de familie

Instituţia Prefectului a informat, marţi seara, că persoanele interesate, cu precădere cele cu afecţiuni cronice, pot solicita vaccinare anti Covid-19 în cabinetele medicilor de familie, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) deţinând suficiente doze care pot fi livrate acestora.

„Dată fiind creşterea numărului cazurilor de COVID-19, atât pe teritoriul României, cât şi pe teritoriul altor state, Instituţia Prefectului Harghita aduce la cunoştinţa celor interesaţi, dar mai ales persoanelor cu afecţiuni cronice, care prezintă un risc relativ ridicat de a dezvolta simptome severe de infectare, faptul că în cadrul cabinetelor medicilor de familie din judeţ se poate asigura, la cererea pacienţilor înscrişi pe listele acestora, dar şi pentru cei neînscrişi, vaccinarea împotriva COVID-19. Direcţia de Sănătate Publică Harghita deţine suficiente doze de vaccin care pot fi livrate cabinetelor medicilor de familie”, se arată într-un comunicat transmis presei.

În cazul în care cei care solicită vaccinarea sunt refuzaţi de către medicii de familie, aceştia sunt rugaţi să se adreseze Direcţiei de Sănătate Publică Harghita la numerele de telefon 0266-310.423, 0266-324.483, 0754-043.896 sau la adresa de email: dspj.harghita@aspharghita.ro

Instituţia Prefectului a mai informat că, în ultimele 24 ore, în Harghita s-au înregistrat 23 de cazuri de COVID-19, din care 22 de cazuri noi şi un pacient reinfectat.

În prezent, în spitalele din Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Topliţa şi Gheorgheni se află internaţi 30 de pacienţi cu COVID-19. De asemenea, 47 de persoane se află în izolare la domiciliu şi patru sunt în izolare.

Incidenţa cazurilor de infecţie SARS-CoV-2 pe localităţile din judeţul Harghita, în data de 12 iulie, este de 0,31 de cazuri la mia de locuitori.

De la începutul lunii iulie în judeţ s-au înregistrat 126 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Instituţia Prefectului recomandă respectarea măsurilor de protecţie sanitară, cum ar fi purtarea măştii în spaţii aglomerate, igiena mâinilor sau rămânerea la domiciliu, în cazul apariţiei simptomelor şi contactarea medicului.

„Prin respectarea recomandărilor de protecţie sanitară ne putem proteja atât împotriva COVID-19, cât şi împotriva altor boli cu transmitere respiratorie precum gripa, infecţii respiratorii acute, etc”, se mai arată în comunicatul Instituţiei Prefectului. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE