Consilierii judeţeni vâlceni au aprobat, vineri, studiul de fezabilitate pentru realizarea unei centrale de cogenerare pe gaz natural la CET Govora, operatorul de termoficare din municipiul reşedinţă, cu ajutorul căreia să poată fi furnizată apa caldă pe perioada verii, au informat reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea.
Potrivit sursei citate, investiţia va fi complementară proiectului european pe care CJ îl derulează în prezent în parteneriat cu Primăria Râmnicului şi care vizează reabilitarea reţelei primare şi secundare de distribuţie a agentului termic în municipiu. Conducerea CJ Vâlcea intenţionează să acceseze pentru realizarea acestei centrale fondurile disponibile prin Programul de Termoficare aprobat de Guvern.
„Astăzi a fost o şedinţă extrem de importantă pentru CET Govora şi vreau să le mulţumesc consilierilor judeţeni care au votat în unanimitate Master-Planul, strategia de alimentare, pentru noua centrală pe care o să o facem la CET Govora. Este un termen de trei ani în care ne ocupăm de această chestiune, sunt bani mulţi pe care îi atragem prin Programul de termie, disponibili la Guvernul României. Sunt undeva la 568 milioane de lei, bani mulţi de tot, şi vom ajunge la această sumă în circa trei ani de zile. Aşadar, lucrăm pentru CET şi lucrăm pentru ca municipiul Râmnicu Vâlcea şi platforma industrială să nu fie puse în pericol”, a declarat preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.
În prezent, printr-un program european în valoare de circa 17 milioane de euro al Consiliului Judeţean în parteneriat cu Primăria Râmnicu Vâlcea, sunt înlocuite aproape toate conductele de distribuţie a agentului termic din municipiul reşedinţă. AGERPRES