PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Sector 6: Un proiect privind puncte de precolectare selectivă, depus pentru a primi finanţare din fonduri europene

Un proiect privind aproape 900 de puncte de precolectare selectivă în valoare de peste 100 de milioane de lei a fost depus pentru a primi finanţare din fonduri europene, a anunţat luni primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

„Am depus pentru a primi finanţare din fonduri europene (POIM 2014-2020) un proiect care include 886 de puncte de precolectare selectivă pe patru fracţii, dintre care 769 în sistem subteran şi 117 în sistem suprateran. Valoarea proiectului este de 103,2 milioane de lei. Este cel mai amplu proiect de acest tip din Bucureşti!”, a scris Ciprian Ciucu, pe Facebook.

El a semnalat că autoritatea locală a pregătit din timp proiectul şi a atras atenţia asupra efortului făcut un an pentru a identifica terenurile pentru cele 886 de puncte de colectare selectivă, astfel încât să nu treacă pe sub acestea conducte, fire sau alte reţele.

„A fost un efort fabulos, pe care l-am asumat din timp pentru ca acum să fim în măsură să depunem acest proiect. Aplicaţia include un studiu de fezabilitate, studiu geotehnic, studiu topografic, analiză cost-beneficiu, analiză instituţională. Am câştigat deja, cu 100 de puncte din 100, un proiect de Asistenţă Tehnică care ne ajută să pregătim acest proiect de infrastructură de mediu. Valoarea acestui proiect deja câştigat este de 6,7 milioane de lei”, a adăugat Ciprian Ciucu. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE