PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Primăria Galaţi va construi cinci parcări subterane în valoare totală de peste 288 milioane lei

Primăria municipiului Galaţi va construi cinci parcări subterane în valoare totală de peste 288 milioane lei, bani de la bugetul local, informează, marţi, reprezentanţii instituţiei.

Potrivit sursei citate, cele cinci parcări subterane, deasupra cărora vor fi amenajate parcuri sau vor fi modernizate cele existente, vor fi construite la Sala Sporturilor, Casa de Cultură a Sindicatelor, Spitalul de Copii „Sf. Ioan”, Cartierul Ţiglina I şi strada Eroilor nr. 1.

Fiecare dintre aceste parcări va avea locuri destinate persoanelor cu dizabilităţi, locuri cu prize electrice, panouri fotovoltaice, instalaţii electrice de iluminat, iluminat de siguranţă, de protecţie la trăsnet, priză de pământ, detecţie şi avertizare la incendiu, instalaţii interioare şi exterioare de alimentare cu apă şi canalizare, instalaţii de stingere a incendiilor, grup pompare.

De asemenea, fiecare parcare va avea sistem automat de parcare, sistem de supraveghere video şi staţii de încărcare vehicule electrice.

Parcarea subterană de la Sala Sporturilor va costa 83.653.005 de lei şi va avea 288 de locuri, iar cea de la Casa de Cultură a Sindicatelor va costa 83.367.653 de lei şi va avea 282 de locuri.

Pentru realizarea parcării subterane din strada Eroilor nr. 1 se va demola clădirea care găzduieşte în prezent sediul organizaţiei judeţene a PSD. Proiectul prevede realizarea unei parcări subterane cu o capacitate 140 de locuri, valoarea totală a investiţiei fiind de 43.317.232 de lei.

Parcarea subterană de la Spitalul de Copii „Sf. Ioan” va costa 39.482.304 de lei şi va avea 162 de locuri, iar cea din Cartierul Ţiglina I va costa 38.323.934 de lei şi va avea 160 de locuri.
Pentru fiecare dintre aceste parcări, durata de realizare este de 24 de luni, iar banii provin de la bugetul local. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE