PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Galaţi: Primăria va renova Teatrul Dramatic ‘Fani Tardini’ cu fonduri PNRR

Primăria municipiului Galaţi a semnat contractul de finanţare pentru renovarea integrată a clădirii Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, în valoare de peste 15 milioane lei, bani proveniţi prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), informează, vineri, Biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, pentru acest obiectiv, prin proiect sunt prevăzute lucrări de consolidare seismică a clădirii; lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă; lucrări de reabilitare a sistemului de încălzire şi de furnizare a apei calde de consum; instalarea unor echipamente alternative de producere a energiei electrice; utilizarea surselor regenerabile de energie; lucrări de modernizare a sistemelor de climatizare; modernizarea instalaţiilor de iluminat; sisteme inteligente de umbrire pentru sezonul cald; echiparea cu staţii de încărcare pentru maşini electrice.

Până la această dată, Primăria municipiului Galaţi a depus pentru finanţare prin PNRR un număr de 65 de proiecte, în valoare totală de 85.824.572 euro.

Astfel, 36 de proiecte vizează renovarea energetică a clădirilor publice (şcoli, grădiniţe, spitale, fostele cinematografe „Ţiglina”, „Dacia” şi „Flacăra”), şapte proiecte au în vedere renovarea integrată a clădirilor publice (Palatul Simion Gheorghiu, Teatrul Dramatic), iar 16 privesc renovarea clădirilor rezidenţiale (blocuri de locuinţe).

De asemenea, s-a mai depus câte un proiect pentru achiziţia a 20 de autobuze electrice; extinderea sistemului de management integrat al traficului; amplasarea a 25 de staţii de reîncărcare; actualizarea Planului Urbanistic General al municipiului Galaţi, precum şi două proiecte privind construirea de creşe.

S-a obţinut până acum finanţarea pentru actualizarea Planului Urbanistic General al municipiului Galaţi (769.930 euro) şi renovarea integrată a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” (3.651.110 euro). AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE