PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Galaţi: 46 de proprietăţi vor fi expropriate pentru lărgirea Drumului de Centură

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a aprobat, miercuri, hotărârile de expropriere pentru cauză de utilitate publică a 46 de proprietăţi în cadrul investiţiei de modernizare şi extindere a Drumului de Centură a municipiului Galaţi, informează Biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, este vorba despre terenul necesar pentru lărgirea la patru benzi a drumului, pe sectoarele dintre Viaduct şi zona blocurilor ANL, precum şi între Talcioc şi intersecţia cu bulevardul George Coşbuc.

Conform evaluărilor realizate de către specialişti, trebuie expropriaţi 8.155 de metri pătraţi, din care 6.349 metri pătraţi reprezintă teren fără construcţii.

„Este un pas foarte important pe care îl facem în cadrul acestei investiţii şi de care aveam mare nevoie pentru a putea lărgi Drumul de Centură la patru benzi pe aproximativ trei kilometri. Evaluările au fost făcute de către un expert ANEVAR şi contraexpertizate de un verificator ANEVAR, iar cei care vor fi afectaţi de aceste exproprieri au fost deja notificaţi. Avem 46 de proprietăţi unde vom face aceste exproprieri, iar în 39 de cazuri este vorba despre persoane fizice. După obţinerea tuturor documentelor necesare, a intabulării coridorului de expropriere şi a autorizaţiilor de desfiinţare, vor fi demarate la propriu procedurile de expropriere”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Suma totală pentru exproprieri, inclusiv valoarea prejudiciului economic pentru firmele care vor fi afectate de aceste proceduri, este de 7.907.152 de lei. AGERPES 

ALTE ȘTIRI RECENTE