PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Sectorul 6, împuternicit să înfiinţeze o societate cu atribuţii în sortarea şi valorificarea materială şi energetică a deşeurilor

Consiliului Local Sector 6 a fost împuternicit să înfiinţeze o societate cu răspundere limitată cu capital integral public, pentru sortarea, tratarea, preluarea şi valorificarea materială şi energetică a deşeurilor.

O hotărâre în acest sens a fost aprobată în şedinţa de miercuri a Consiliului General al Capitalei, în unanimitate.

Conform documentaţiei întocmite de Primăria Sectorului 6, reducerea cantităţilor de deşeuri depozitate se poate realiza prin creşterea gradului de sortare, iar faptul că Sectorul 6 nu dispune de o staţie de sortare proprie pentru îndeplinirea ţintelor de reciclare şi de reducere a cantităţilor de deşeuri depozitate impune necesitatea construirii unei astfel de instalaţii.

„Se impune existenţa în Sectorul 6 a unor instalaţii pentru rezolvarea problemelor generate de existenţa unor cantităţi foarte mari de deşeuri vegetale şi de deşeuri din construcţii, provenite de la spaţiile verzi şi, respectiv, de la lucrările de construcţie, de pe domeniul public sau privat”, prevede sursa citată.

Se menţionează că înfiinţarea unei societăţi comerciale ar permite controlul direct al Sectorului 6 în ceea ce priveşte managementul deşeurilor şi eliminarea obiectivului de maximizare a profitului, specific operatorilor privaţi. Totodată, Sectorul 6 are instrumentele directe pentru co-interesarea celorlalţi actori implicaţi în procesul de salubrizare (administraţia locală, operatori de salubritate, populaţie, instituţii publice, agenţi economici) pentru îndeplinirea ţintelor de reciclare şi reducere a depozitării. De asemenea, autoritatea locală ar obţine venituri din valorificarea reciclabilelor. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE