PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Bihor: Exproprieri de 10 milioane de lei pentru centura comunei Sânmartin, anunţă CJ

Consiliul Judeţean Bihor a anunţat vineri că Guvernul a adoptat o hotărâre pentru exproprieri în valoare de 10,5 milioane de lei pentru viitorul drum de legătură Oradea – Sânmartin, de fapt centura comunei cu cele două staţiuni turistice Băile Felix şi Băile 1 Mai.

Potrivit comunicatului CJ Bihor, vor fi expropriate 242 de suprafeţe cu suma totală de 10.575.000 de lei care va fi suportată din bugetul de stat.

Guvernul a adoptat joi, 23 iunie, hotărârea privind declanşarea procedurilor de expropriere pentru Centura Sânmartin şi aprobarea listelor proprietarilor şi a tuturor imobilelor situate pe coridorul de expropriere a proiectului „Drum de legătură între municipiul Oradea şi comuna Sânmartin”.

„Sumele individuale stabilite drept despăgubire se virează de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, într-un cont de trezorerie deschis pe numele Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., în termen de cel mult 30 de zile de la data aprobării cererii de deschidere de credite,” se arată în comunicat, citând Hotărârea de Guvern.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor la Centura Sânmartin a fost semnat, în 3 iunie, la sediul Consiliului Judeţean Bihor.

Proiectul este realizat de Consiliul Judeţean Bihor, în parteneriat cu CNAIR. Contractul în valoare de 148,9 milioane lei fără TVA a fost câştigat la licitaţie de asocierea Construcţii Erbaşu, Drumuri Orăşeneşti, Procons Group şi Vahostav SK.

Constructorul are la dispoziţie 14 luni pentru proiectare şi execuţie. Termenul pentru lucrările propriu-zise este de 12 luni.

Şoseaua va avea o lungime de 5,7 kilometri, la care se adaugă bretelele rutiere de legătură de circa 2 kilometri. Lăţimea drumului va fi de 10 metri, cu două benzi de circulaţie, câte una pe sens. De-a lungul acestuia este prevăzută o pistă de biciclete cu o lăţime de 3 metri.

Finanţarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE