PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Primarul Capitalei anunţă finanţare nerambursabilă de un milion de lei pentru proiecte sociale

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti a demarat selecţia publică de proiecte cu finanţare nerambursabilă destinată organizaţiilor şi asociaţiilor care acţionează în domeniul social, suma totală disponibilă pentru anul 2022 fiind de un milion de lei.

Potrivit edilului general, fondurile sunt destinate activităţilor nonprofit de interes local, pentru dezvoltarea şi diversificarea serviciilor sociale adresate grupurilor vulnerabile dezavantajate social.

„Suma totală alocată pentru anul 2022 este de 1.000.000 lei, iar valoarea totală eligibilă a unui proiect poate fi de maxim 200.000 lei”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Sunt eligibile la finanţare următoarele categorii de proiecte sociale: protecţia victimelor traficului de persoane – servicii rezidenţiale; protecţia victimelor violenţei în familie – servicii rezidenţiale; protecţia persoanelor adulte fără adăpost – servicii rezidenţiale şi/sau de zi; asistenţă şi sprijin umanitar pentru refugiaţi – servicii rezidenţiale şi/sau de zi; campanii de testare voluntară HIV, HVB, HVC, TBC şi altor boli asociate, a persoanelor consumatoare de substanţe/aflate în risc; protecţia copiilor cu dizabilităţi – terapii complementare de integrare senzorială.

Primarul Capitalei menţionează că perioada de depunere a proiectelor este 27 iunie – 26 iulie, termenul limită fiind 26 iulie, ora 16,30, urmând ca selecţia acestora să se facă până pe 3 august.

Documentaţia de solicitare a finanţării nerambursabile, precum şi criteriile de atribuire se vor regăsi pe site-ul www.dgas.ro. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE