PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Vâlcea: Reţeaua de gaze din Râmnic va fi extinsă în cartierele mărginaşe prin Programul „Anghel Saligny”

Proiectul municipalităţii râmnicene de extindere a reţelei de gaze naturale cu aproximativ 35.000 de metri a fost aprobat spre finanţare prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, peste 1.000 de gospodării din zonele mărginaşe ale municipiului reşedinţă urmând să beneficieze de această utilitate, au informat, vineri, reprezentanţii Primăriei Râmnicului.

Potrivit sursei citate, valoarea investiţiei se ridică la peste 31,4 milioane de lei şi presupune introducerea gazului şi în zonele Troianu, Copăcelu, Căzăneşti, Stolniceni, Râureni, Goranu, Dealul Malului, Ştirbei Vodă-Aranghel, Colonie Nuci, Ostroveni şi Buda-Poenari.

„Pe site-ul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a fost publicată Lista obiectivelor de investiţii finanţate prin Programul Naţional de Investiţii ‘Anghel Saligny’ din categoria de investiţii prevăzută la art. 4 alin. (1) lit. e) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 95/2021; printre acestea se află şi obiectivul „Extindere reţea de gaze naturale în Municipiul Râmnicu Valcea”, cu o finanţare de la bugetul de stat de 30.110.351,17 lei. Valoarea totală a investiţiei este de 31.442.704,94 lei (inclusiv TVA), din care 1.332.353,77 lei – contribuţia bugetului local. Urmează semnarea Contractului de finanţare, în baza programării făcute de MDLPA” se arată în comunicatul trimis de Primăria Râmnicului.

Autorităţile locale au depus cererea de finanţare la începutul lunii trecute, alături de proiectul municipalităţii râmnicene fiind aprobate spre finanţare prin Programul „Anghel Saligny” şi proiectele de extindere sau introducere a reţelelor de gaze în Călimăeşti, Bujoreni, Dăeşti şi Păuşeşti Măglaşi. Suma totală alocată judeţului Vâlcea pentru aceste sisteme de distribuţie gaze naturale este de circa 140 milioane de lei. AGERPRE

ALTE ȘTIRI RECENTE