PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Mureş: Proiect de peste 800.000 lei pentru staţii de încărcare a maşinilor electrice, finanţat prin AFM

Primăria Târgu Mureş a anunţat, miercuri, că Administraţia Fondului de Mediu a publicat acceptarea solicitarea municipalităţii, în valoare de 815.616,71 lei, pentru amplasarea a opt staţii de încărcare, în cadrul Programului Staţii de reîncărcare destinate vehiculelor electrice în municipiile reşedinţe de judeţ.

„În cadrul Programului Staţii de reîncărcare destinate vehiculelor electrice în municipiile reşedinţe de judeţ, Administraţia Fondului de Mediu a publicat, marţi, 7 iunie, un singur dosar acceptat, şi anume, cel depus de Primăria Municipiului Târgu Mureş, în valoare 815.616,71 lei. Aşadar, după semnarea contractului cu AFM, municipalitatea va pregăti documentaţia în vederea atribuirii contractului de execuţie a staţiilor de încărcare”, a arătat Primăria Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.

Cele opt staţii vor fi amplasate în Piaţa Bulgarilor, în Piaţa Bolyai Farkas, în parcarea din spatele Teatrului Naţional, în parcarea subterană de sub complexul Luxor, pe strada Rodniciei, zona Parcului Diamant, pe strada Primăriei şi în două parcări din apropierea Complexului de Agrement şi Sport ‘Mureşul’.

„Prin proiectele aflate în derulare, Municipiul Târgu Mureş şi-a propus ca în următorii ani să atingă următoarele obiective: îmbunătăţirea calităţii mediului, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin stimularea utilizării vehiculelor electrice; dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrică; dezvoltarea transportului ecologic”, se mai afirmă în comunicatul Primăriei Târgu Mureş. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE