PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Primăria Braşov investeşte 7,5 milioane de lei în terenuri şi sălile de sport ale şcolilor

Primăria Braşov desfăşoară, în această perioadă, procedurile de achiziţie în vederea reabilitării terenurilor de sport din municipiu şi dotarea sălilor de sport din şcoli, o investiţie totală de aproximativ 7,5 milioane de lei.

Conform Primăriei Braşov, săptămâna trecută a fost lansată procedura pentru furnizarea şi montarea de suprafeţe sintetice pentru terenurile de sport din municipiu, achiziţie în valoare de 3,2 milioane de lei + TVA, precum şi cea pentru furnizarea şi montarea de garduri metalice pentru împrejmuirea a 25 de terenuri, în valoare de 2,3 milioane de lei + TVA.

Obiectul primei achiziţii este amenajarea suprafeţelor de joc pentru 32 de terenuri de sport, dintre care 3 vor fi de baschet, pe care vor fi montate module de polipropilenă, agrementate de Federaţia Internaţională de Baschet, iar alte 7 vor beneficia de o suprafaţă de joc din tartan.

La alte 5 terenuri va fi montat gazon sintetic, iar 10 vor fi amenajate pentru practicarea mai multor sporturi.

Tot în cadrul acestei proceduri vor fi amenajate şi 6 piste de alergare din tartan, cu 2 sau 3 culoare, dintre care 5 vor fi amenajate în cadrul unor unităţi de învăţământ, iar cea de-a şasea, în parcul Tractorul, a cărei realizare a fost propusă prin programul de bugetare participativă.

Conform sursei citate, în prezent, specialiştii din instituţie lucrează la documentaţia necesară pentru achiziţionarea unor instalaţii de nocturnă la mai multe terenuri de sport.

În ceea ce priveşte dotarea şcolilor cu echipamente sportive, valoarea totală estimată a investiţiilor depăşeşte 900.000 de lei, iar necesarul a fost întocmit pe baza solicitărilor „profesorilor din şcolile braşovene”.

Astfel, se vor achiziţiona mingi de fotbal, baschet şi volei – 1.716 bucăţi (la o valoare de 312.949,02 lei fără TVA) şi saltele de gimnastică – 241 bucăţi ( în valoare de 89.716,81 lei fără TVA), dar şi echipamente de fitness – mingi medicinale, gantere şi benzi elastice (în valoare de 89.760,50 lei fără TVA) şi chiar rachete de badminton şi de tenis şi mingi şi fluturaşi – 711 rachete, 308 mingi tenis şi 975 fluturaşi (în valoare de 263.417,09 lei fără TVA), în condiţiile în care şcolile din municipiu nu au terenuri pentru practicarea tenisului.

Această procedură de achiziţie este în faza de evaluare a ofertelor, a menţionat sursa citată. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE