PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Peste 10 milioane de lei este suma prin care Ministerul Dezvoltării sprijină autoritățile locale pentru încălzirea pe bază de gaze naturale

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice și Administrației, a aprobat repartizarea către bugetele locale ale unor unități administrativ-teritoriale a celei de-a XII-a tranșe, în valoare de 4.653.324,88 lei, din subvenția de compensare a costurilor legate de achiziția gazelor naturale necesare producerii energiei termice în sistem centralizat pentru sezonul rece 2021-2022. Suma este aferentă subvenției pentru consumul de gaze naturale din luna ianuarie 2022 și este repartizată către municipiul București, respectiv luna martie 2022 pentru Ploiești și Tulcea.

Suplimentar, pentru sprijinirea autorităților administrației publice locale în asigurarea continuității serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat, a fost alocată suma de 5.358.362,90 lei. Fondurile sunt raportate la consumul din ianuarie 2022 și sunt destinate municipiului Tulcea, respectiv din februarie 2022, pentru Oradea, Sânmartin și Tulcea.

Astfel, până în prezent, din cele 400 milioane lei alocate cu această destinație, prin Legea bugetului de stat pentru 2022, au fost utilizate 340.496.838,65 lei, atât sub formă de subvenție la achiziția de gaze naturale și păcură, cât și pentru asigurarea continuității serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a populației – a precizat ministrul Cseke Attila.

Anexe:

ALTE ȘTIRI RECENTE