PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Sector 2: Peste 40 de blocuri vor fi reabilitate termic prin PNRR

Peste 40 de blocuri din Sectorul 2 vor fi reabilitate termic prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„Ieri am depus toate documentaţiile necesare pentru eligibilitatea cererii de finanţare prin PNRR. Atragem fonduri europene, ce vor fi investite în reabilitarea termică a 14 blocuri. Este vorba de primul apel PNRR – ‘Valul Renovării’, Schema de granturi pentru eficienţa energetică şi rezilienţă în clădiri rezidenţiale multifamiliale. Sectorul 2 are o alocare financiară prin PNRR de 12.469.663 euro. (…) Va mai urma un nou apel în viitorul apropiat – avem documentaţiile pregătite deja pentru următorul lot de peste 30 blocuri”, au scris reprezentanţii Primăriei Sectorului 2, joi, pe pagina de Facebook a instituţiei.

Investiţia presupune: lucrări de reabilitare termică a anvelopei, a sistemului de încălzire/ de furnizare a apei calde de consum, instalarea/reabilitarea/modernizarea sistemelor de climatizare şi/sau ventilare mecanică, modernizarea instalaţiilor de iluminat în clădiri, repararea trotuarelor de protecţie pentru a evita infiltraţiile, a teraselor, a elementelor de construcţie ale faţadei, refacerea finisajelor interioare etc.

Investiţiile sunt axate pe intervenţii ce duc la o creştere semnificativă a eficienţei energetice a fiecărei clădiri, fapt ce se reflectă în reducerea cu 50% a consumului anual specific de energie finală pentru încălzire, dar şi în reducerea cu 30-60% a consumului de energie primară şi a emisiilor de CO2 comparativ cu situaţia dinainte de renovare a clădirii, au adăugat reprezentanţii autorităţii locale. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE