PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Bistriţa-Năsăud: Aproximativ 215.000 lei alocaţi de Consiliul Judeţean pentru proiectele ONG-urilor

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a aprobat joi, în şedinţă ordinară, alocarea a aproximativ 215.000 de lei pentru susţinerea unor proiecte depuse de ONG-uri sau persoane fizice în baza Legii 350/2005, aproape jumătate din sumă mergând către domeniul sportiv.

În acest an, la Consiliul Judeţean au fost depuse 22 de proiecte, pe cinci domenii, pentru finanţări nerambursabile alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, dintre care au fost considerate eligibile 17.

Sportul primeşte cea mai mare alocare, de 100.000 de lei, fiind depuse în acest sens patru proiecte vizând participarea unor sportivi bistriţeni la competiţii de motociclism viteză, automobilism sportiv, karting şi karate.

Pe locul al doilea se află domeniul „Tineret”, cu cinci proiecte finanţate cu aproximativ 40.000 de lei, urmat de „Protecţia mediului şi interdisciplinar”, cu patru proiecte şi alocări totale de 35.000 de lei, „Cultură” – trei proiecte însumând circa 30.000 de lei şi un singur proiect în domeniul social, pentru care s-au alocat 10.000 de lei.

Trei dintre asociaţiile participante au depus proiecte pe mai multe domenii, reuşind să câştige fiecare câte două finanţări nerambursabile.

Printre proiectele finanţate se numără un festival de arte vechi, un festival naţional de proză, acţiuni culturale de promovare a dansurilor minorităţilor, o tabără de lectură şi activităţi de terapie destinate vârstnicilor. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE