PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Noul stadion din municipiul Hunedoara va costa 54 de milioane de euro

Noul stadion din municipiul Hunedoara va costa circa 54 de milioane de euro, investiţia urmând să fie susţinută integral din bugetul Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), a anunţat vineri autoritatea locală.

Studiul de fezabilitate pentru noua investiţie a fost finalizat, viitorul stadion fiind prevăzut să aibă 10.500 de locuri dispuse pe două „inele”, parcare subterană, două căi de acces rutier, mai multe zone pietonale şi toate facilităţile unei astfel de construcţii, la standardele actuale.

Compania desemnată pentru realizarea studiului de fezabilitate a finalizat documentaţia şi a predat-o beneficiarului – Compania Naţională de Investiţii – entitatea care va trebui să parcurgă, mai departe, paşii necesari pentru realizarea efectivă a obiectivului.

„Mai sunt câţiva paşi importanţi pentru a ajunge la faza construirii efective a noului stadion. Mai întâi, proiectul trebuie să treacă prin patru comisii inter-ministeriale. Apoi va fi nevoie de o hotărâre de guvern. Abia după aceea Compania Naţională de Investiţii va putea să înceapă procedurile de licitaţie pentru desemnarea firmelor care se vor ocupa de proiectul tehnic efectiv şi de lucrările în sine”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

El şi-a manifestat speranţa că lucrările de ridicare a noului stadion din Hunedoara vor începe în anul 2024.

„Mă bucură faptul că firma care s-a ocupat de studiul de fezabilitate a venit cu un concept modern şi util, bine adaptat amplasamentului şi nevoilor oraşului. Sunt conştient că microbiştii hunedoreni sunt nerăbdători, dar nu se poate sări nicio etapă, mai ales că este vorba despre o investiţie consistentă, estimată la 54 de milioane de euro, susţinută integral din bugetul CNI. Vom susţine cu tot ce putem acest proiect foarte important nu doar pentru oraş, ci pentru întregul judeţ”, a menţionat edilul local.

Noul stadion va fi ridicat pe amplasamentul actualei arene fotbalistice din municipiu.

Cheltuielile de demolare a vechiului stadion vor fi suportate de Primăria municipiului Hunedoara şi Consiliul Judeţean Hunedoara. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE