PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

PMB finanţează programe sportive în afara orelor de curs; şcolile pot obţine până la 20.000 de lei

Unităţile de învăţământ din Capitală pot obţine finanţări de până la 20.000 de lei, în cadrul programului „Civitas 2.0 – Sport Şcolar”, anunţă primarul general, Nicuşor Dan.

Într-o postare pe Facebook, primarul transmite că a semnat joi regulamentul aferent apelului de proiecte şi că Primăria Capitalei doreşte să stimuleze prin acest program activităţile sportive în şcoli, în afara orelor de curs, pentru elevii din clasele 0-VIII.

Bugetul total disponibil pentru sesiunea din acest an este de 1 milion de lei. Şcolile interesate trebuie să dispună de infrastructură sportivă minimă – terenuri sau săli de sport (interioare sau exterioare).

„Invit unităţile de învăţământ să depună cererile de finanţare, începând de astăzi şi până pe 10 iunie. Primăria Capitalei va asigura finanţarea resursei umane necesare desfăşurării acestor activităţi, precum şi materiale sportive. Programul e derulat prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism şi Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti – PROEDUS, iar proiectele care vor fi aprobate trebuie să fie implementate în perioada septembrie-decembrie 2022”, transmite Nicuşor Dan.

Fiecare beneficiar poate solicita finanţare pentru maximum 5 grupe de elevi, fiecare grupă fiind formată din 10 – 15 elevi apţi pentru efort fizic, conform adeverinţelor medicale deţinute de unitatea de învăţământ şi a acordului tutorilor legali pentru participarea la proiect. Programul sportiv este format din 8 ore/grupă/lună.

Finanţarea nerambursabilă acordată beneficiarului pentru remuneraţiile resursei umane implicate în proiect (profesori de sport, antrenori, specialişti în domeniu) este de maximum 15.000 lei brut. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE