PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Hunedoara: Plan urbanistic digital pentru municipiu şi zona Castelului Corvinilor

Primăria Hunedoara va solicita o finanţare de peste 1,37 milioane lei prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), fonduri cu ajutorul cărora va actualiza, în format digital, Planul Urbanist General (PUG) al municipiului şi va realiza un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru aria protejată din jurul Castelului Corvinilor din localitate, a informat marţi administraţia locală.

În acest scop, de îndată ce apelul de proiecte va fi deschis, Primăria Hunedoara va depune la Ministerul Dezvoltării două proiecte: primul, în valoare de peste 919.700 lei, pentru actualizarea PUG în format digital, iar al doilea, de aproape 457.000 lei, pentru realizarea unui PUZ în format digital pentru zona protejată Castelul Corvinilor.

Ambele planuri urbanistice vor fi elaborate în format Sistem Informaţional Geografic (GIS), care va permite eficientizarea procesului de autorizare a construcţiilor.

Totodată, va creşte gradul de transparenţă a investiţiilor prin realizarea unei căi digitale de acces la documentele de urbanism şi amenajare a teritoriului ce vizează municipiul Hunedoara, a apreciat autoritatea locală.

„Planurile urbanistice sunt documente extrem de importante pentru orice administraţie locală. PUG-ul municipiului avea nevoie de o actualizare şi, din moment ce trăim în era informatizării, ne-am gândit că este obligatoriu ca această actualizare să fie făcută în format digital, cu un sistem GIS, astfel încât oricine să poată avea acces la informaţii actualizate privind documentaţia de urbanism. PUZ-ul pentru zona din preajma Castelului este foarte important pentru a proteja din punct de vedere arhitectural acea arie, dar şi pentru a putea asigura o revigorare şi o dezvoltare armonioasă a zonei”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Actualul PUG al municipiului Hunedoara datează din 1999, iar pentru zona construită protejată din apropierea Castelului Corvinilor nu există un PUZ valabil. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE