PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Covasna: 37 de proiecte de promovare a sănătăţii fizice şi mintale, finanţate de Primăria Sfântu Gheorghe cu aproape 500.000 de lei

Un număr de 37 de proiecte ce au ca scop promovarea sănătăţii fizice şi mintale vor fi finanţate în acest an de Primăria Sfântu Gheorghe, care a alocat în acest scop aproape o jumătate de milion de lei.

Consilierul local Kondor Agota a declarat, joi, că printre cele 37 de proiecte aprobate, din totalul celor 45 depuse de organizaţiile nonguvernamentale din municipiu, se numără programe pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos, tabere pentru copiii defavorizaţi, conferinţe profesionale şi cursuri de formare, programe de sprijinire a familiilor şi persoanelor cu dependenţe, precum şi de educaţie sexuală şi prevenire a bullyingului în şcoli.

„Anul acesta am primit 45 de proiecte din care 37 au fost declarate câştigătoare. Valoarea finanţării acordate este de 489.897 de lei din suma totală de 500.000 de lei alocată din bugetul local”, a declarat Kondor Agota.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a menţionat că autorităţile locale au considerat necesar să finanţeze proiectele de promovare a sănătăţii fizice şi mentale deoarece este important să se pună un accent mai mare pe parte de prevenţie a bolilor.

„Credem că este foarte importantă prevenţia. Trăim într-o societate, aici în Europa de Est, unde de multe ori maşina personală primeşte mai multă atenţie din partea proprietarului decât sănătatea acestuia. Aşa cum maşina este dusă din când în când la service, la ITP, aşa şi noi ar trebui să dăm o atenţie mai mare sănătăţii. Ne costă mai puţin şi ca societate şi ca individ dacă avem grijă de sănătatea noastră”, a declarat primarul Antal Arpad, în cadrul unei conferinţe de presă. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE