PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Harghita: A avut loc predarea tehnică a centrului wellness de la Borsec şi a început recrutarea de personal

Predarea tehnică a centrului wellness de la Borsec a avut loc, la 12 ani de la începerea proiectului, moment care marchează începutul procesului de punere în funcţiune a unităţii, o parte importantă fiind reprezentată de recrutarea de personal, se arată într-un comunicat al Primăriei Borsec.

„Zilele trecute s-a terminat predarea tehnică a noului centru spa & balneo. Acesta este doar primul pas din procesul de punere în funcţiune, urmând să se obţină în următoarea perioadă diferitele autorizaţii din partea autorităţilor abilitate. O parte importantă a pregătirilor este elaborarea procesului general de gestionare: strategia de preţuri, dezvoltarea proceselor operaţionale interne şi multe altele”, se precizează în comunicatul citat.Pentru facilitarea acestui proces, primăria a încheiat un contract cu o firmă de consultanţă din Braşov, care are experienţă în acest domeniu.

Totodată, a început recrutarea de personal, care înseamnă o etapă extrem de importantă a pregătirilor pentru deschiderea centrului wellness de la Borsec, mai subliniază sursa citată.

„Pentru funcţionarea optimă a unităţii vor fi angajate 55 de persoane pe 17 de posturi: manager general, medic primar balneo-fizioterapie, asistent medical şef, asistenţi medicali, kinetoterapeuţi, maseuri, balneo-fizioterapeuţi, personal administrativ. Lista completă a posturilor puse la concurs, respectiv condiţiile de aplicare pot fi consultate pe pagina de internet a primăriei Borsec (www.orasulborsec.ro)”, se menţionează în comunicatul citat.

Construcţia centrului spa & balneo din Borsec a început în anul 2011, cea mai mare parte a finanţării fiind asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale, care a alocat 13,5 milioane de lei.

După aproape un an şi jumătate de la începerea lucrărilor, s-a sistat orice finanţare de la bugetul de stat, iar autorităţile locale şi judeţene au căutat permanent soluţii pentru ca acest centru să poată fi finalizat.Aşa s-a ajuns, în anul 2016, la contractarea unui credit bancar de 13 milioane de lei, la care se adaugă fonduri primite din partea Ministerului Turismului, Consiliul Judeţean Harghita şi sume alocate din bugetul local.

Investiţia totală este de aproximativ 8 milioane de euro.

Centrul balnear cuprinde un centru spa şi o bază de tratament, cu o suprafaţă de 2.900 metri pătraţi şi o capacitate de 1.000 persoane pe zi în sezonul de vară şi 700 persoane în timpul iernii.

Acesta va oferi în zona de spa, piscine interioare şi exterioare, saună finlandeză, infra-saună şi saună cu aburi, iar în zona balneo vor fi posibilităţi diverse de tratament, cum ar fi împachetări cu nămol, masaje sau terapie cu apă minerală caldă şi rece. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE