PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Dolj: A fost semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru Centura Craiova Sud

Ordinul de începere a lucrărilor pentru Centura de Ocolire a municipiului Craiova – varianta Sud a fost semnat, marţi, când a fost predat şi amplasamentul, a anunţat directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRPD) Craiova, Cosmin Călin.

Potrivit lui Cosmin Călin, centura de sud a Craiovei are o lungime de aproape 10 kilometri, trece pe lângă Uzina Ford şi face legătura între trei drumuri naţionale: DN 56, DN 55 şi DN 6.

„Sunt 10 kilometri vitali, care acoperă tranzitul prin sudul municipiului la mică distanţă de fabrica Ford, iar prin nodul de la Cârcea şi DN 65 F se asigură legătura cu DN 65 Craiova – Piteşti şi viitorul Drum Expres Craiova – Piteşti. Astăzi am făcut un pas important pentru infrastructura din zona municipiului Craiova. Am asigurat antreprenorul că DRDP Craiova o să îi fie, pe durata implementării acestui proiect, un partener care să îl sprijine, atâta timp cât acesta va înţelege că infrastructura rutieră din România nu mai suportă nicio secundă de întârziere”, a spus Cosmin Călin.

Acum, traficul de autovehicule din zona Calafat, Bechet şi Drobeta-Turnu Severin înspre Caracal – Alexandria – Bucureşti se desfăşoară prin Craiova, ceea ce duce la o aglomerare a oraşului.

„Prin noul drum, continuăm modernizarea infrastructurii rutiere din Oltenia şi reuşim să ducem la bun sfârşit o promisiune de transport de calitate, durabil şi eficient! Obiectivul de investiţii are o valoare de 133.438.023,20 lei, fără TVA, iar termenul de execuţie este de 15 luni”, a mai afirmat Călin.

CNAIR a semnat în ianuarie contractul de execuţie al Centurii de ocolire Sud Craiova, DN 56-DN 55-DN 6, ofertantul declarat câştigător fiind Rizzani de Eccher SpA. Noul drum are o lungime de aproape 10 şi câte o bandă pe sens şi va conţine, printre altele, 2 parcări, 2 pasaje peste calea ferată, un pod peste canalul de ape uzate, 2 intersecţii giratorii la nivel cu DN 55 şi DN 56, o bretea de acces pentru legătură cu DN 6, în sensul giratoriu existent. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE