PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Primăria Piatra-Neamţ a repus în dezbatere publică regulamentul privind serviciul de administrare, exploatare şi întreţinere a parcărilor de reşedinţă

Primăria Piatra-Neamţ a relansat, marţi, în dezbatere publică, regulamentul privind serviciul de administrare, exploatare şi întreţinere a parcărilor de reşedinţă, urmând ca pe 15 mai să se încheie această consultare.

Primarul Andrei Carabelea a declarat, într-o conferinţă de presă, că în urma acestei consultări va fi supus aprobării Consiliului Local Piatra-Neamţ o nouă hotărâre privind modul de administrare al parcărilor de reşedinţă.

Edilul a precizat că a solicitat prefectului judeţului un punct de vedere dacă această hotărâre poate fi adoptată în regim de urgenţă, pentru a nu se mai ajunge în situaţia în care actul normativ să fie atacat în instanţa de contencios-administrativ.

Aşa s-a întâmplat cu hotărârea precedentă privind administrarea parcărilor, după ce Instituţia Prefectului Neamţ a constatat că nu au fost respectate termenele legale.

„Pentru că vrem să corectăm situaţia şi vrem ca pietrenii să nu aibă de suferit sau măcar să le reducem disconfortul am trimis săptămâna trecută o adresă către Instituţia Prefectului şi am cerut domnului prefect să ne comunice punctul de vedere cu privire la aplicabilitatea prevederilor unui articol din Legea 52/2003, cu privire la posibilitatea de a aproba noul Regulament şi noua strategie pentru administrarea parcărilor de reşedinţă, în procedură de urgenţă. Încă nu am primit niciun fel de răspuns, de reacţie, şi mă bazez că acest răspuns va veni cel puţin odată cu răspunsul pietrenilor. Pentru că de astăzi lansăm în dezbatere publică, din nou, Regulamentul, Caietul de sarcini şi toate documentele aferente stragiei pentru delegarea prin gestiune directă a serviciului de administrare, exploatare, întreţinere parcări de reşedinţă”, a declarat primarul Andrei Carabelea.

Parcările de reşedinţă au fost administrate, până la finalul lunii februarie, de societatea Parking unde Consiliul Local Piatra-Neamţ era acţionar majoritar.

Primarul Andrei Carabelea a iniţiat un proiect de hotărâre ce a fost adoptat de majoritatea consilierilor locali, prin care administrarea parcărilor de reşedinţă a trecut în subordinea directă a primăriei.

Instituţia Prefectului a stabilit că actul normativ este ilegal, a cerut Consiliului Local Piatra-Neamţ să revină asupra hotărârii şi, pentru că nu s-a întâmplat acest lucru, a atacat în instanţa de contencios-administrativ hotărârea Consiliului Local.

Primăria Piatra-Neamţ a fost nevoită să suspende încheierea contractelor cu cetăţenii privind parcările de reşedinţă iar acum a reluat întreaga procedură privind adoptarea unei noi hotărâri a Consiliului Local. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE