PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Vaslui: Au fost majorate preţurile pentru transportul în regim taxi din municipiul reşedinţă

Consilierii locali au aprobat, joi, cu unanimitate de voturi, majorarea tarifelor la transportul de persoane şi mărfuri în regim taxi din municipiul Vaslui.

Astfel, pentru transportul de persoane tariful maximal de distanţă pe timp de zi între orele 6.00 şi 22.00 va fi de 3,2 lei pe kilometru , iar preţul maxim pentru intervalul orar 22.00 – 6.00 va fi de 3,6 lei pe kilometru. De asemenea, pentru transportul de bunuri şi mărfuri tariful maximal va fi majorat la 4 lei pe kilometru pe timp de zi şi la 4,5 lei pe parcursul nopţii.

„Vreau să consemnez operativitatea cu care s-a lucrat la acest proiect, ţinând cont de faptul că pe data de 12 aprilie, din partea Camerei Taximetriştilor Vaslui a venit această solicitare de majorare, cu menţiunea că în ultimii şapte ani nu au mai fost modificări la tarifele pentru acest serviciu. Consider că este oportun, ţinând cont de creşterea preţului la motorină, la benzină, la combustibili în general”, a declarat consilierul PNL Mitică Jora.

La această dată, pe teritoriul judeţului Vaslui, tariful maximal de distanţă pentru prestarea serviciilor de transport persoane în regim taxi pe timp de zi este de 2,5 lei, iar pe timp de noapte de 3 lei, tarife stabilite în cursul anului 2019. Totodată, tariful maximal de distanţă pentru prestarea serviciilor de transport bunuri şi mărfuri în regim taxi este de 2,8 lei, acest preţ fiind stabilit în anul 2015. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE