PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Olt: Blocul materno-infantil de la Spitalul Judeţan va fi reabilitat termic prin PNRR

Blocul materno-infantil de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, clădire în care funcţionează secţiile de pediatrie, neonatologie şi ginecologie, va fi reabilitat termic printr-un proiect ce va fi finanţat prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, a anunţat, joi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Olt, Marius Oprescu.

Proiectul, în valoare de 38 de milioane de lei, a fost aprobat joi de consilierii judeţeni.

„Noi urmărim pe Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, e o măsură de sprijin la care ne încadrăm foarte bine, să reabilităm termic clădiri publice pe care le avem în administrare. Astăzi am aprobat proiectul de reabilitarea termică şi eficienţă energetică a Pavilionului Materno-Infantil, un proiect în valoare de 38 de milioane de lei cu TVA. Urmează să aprobăm şi alte proiecte, în urmă cu o săptămână sau două am aprobat o altă reabilitare termică. În perioada următoare vom mai aprobăm alte două sau trei proiecte”, a declarat Marius Oprescu.

Blocul materno-infantil este o clădire cu subsol, parter şi nouă etaje construită în 1987. Imobilul are o suprafaţă desfăşurată de aproape 15.000 de metri pătraţi.

Prin intervenţiile propuse prin proiect, consumul de energie pentru încălzire va fi redus la jumătate. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE