PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Infrastructura rutieră din Alba Iulia va fi modernizată cu 20 milioane de euro, anunţă primarul

Aproape 20 milioane de euro vor fi investite în modernizarea infrastructurii rutiere din Alba Iulia, a anunţat, vineri, primarul municipiului, Gabriel Pleşa, care a adăugat că aşteaptă firme „serioase” care să se înscrie la licitaţii.

„Demarăm proiecte de modernizare a infrastructurii rutiere, de aproape 20 de milioane de euro, şi aşteptăm firme serioase să vină să lucreze. În sfârşit, am ajuns în acest punct în care căutăm, la modul cel mai serios, firme responsabile, parteneri profesionişti, cu care să ducem la bun sfârşit proiectele despre care s-a vorbit atât de mult”, a transmis edilul din Alba Iulia, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Gabriel Pleşa a menţionat că, în această săptămână, a fost publicat în SEAP anunţul pentru unul dintre cele două mari proiecte de infrastructură din municipiul Alba Iulia, respectiv pentru „Reabilitare infrastructură reţea majoră de transport public urban – municipiul Alba Iulia, lotul I”, constând în lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere, introducere a reţelelor în subteran, instalaţii de semaforizare şi infrastructură pentru staţiile de autobuz pe străzile Regimentul V Vânători, B-dul Ferdinand I şi Ion I.C.Brătianu. Lotul 2 cuprinde străzile Ardealului, Tudor Vladimirescu, Turnătoriei şi Cabanei.

Proiectul este finanţat prin POR 2014-2020 şi are o valoare totală estimată de 98,3 milioane de lei, fără TVA. Acest prim proiect este împărţit în trei loturi, dintre care două reprezintă lucrări, iar lotul trei, dotări. Lucrările pentru loturile I şi II dispun de un buget de aproape 76 milioane de lei, fără TVA.

„Vă pot asigura, ca de fiecare dată, că totul este de o transparenţă maximă, pentru că ne dorim, la modul sincer, firme serioase, puternice, pe care să le plătim corect şi la timp, pentru a livra cu adevărat calitate în termenii stabiliţi. Prin urmare, invit toţi agenţii economici interesaţi, din ţară sau din Europa, care îşi propun să lucreze serios şi să fie plătiţi exclusiv pe baza unor lucrări corect şi la timp realizate, să aplice. (…). Fiind inginer de profesie, îi asigur pe toţi cei care vor veni la licitaţie că ştiu exact ce înseamnă lucrările pe un şantier, aşa că nu vor avea nevoie nici de scuze, dar nici să îşi facă griji că o muncă realizată corect nu va fi plătită la timp, în termenii contractuali”, a spus Gabriel Pleşa.

Acesta a conchis că vor fi lucrări de anvergură, care vor schimba radical municipiul Alba Iulia şi prin care vor fi modernizate mai multe zone vitale ale oraşului. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE