PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Boc: Cluj-Napoca, în competiţia „100 de oraşe inteligente şi neutre din punct de vedere climatic până în 2030”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunţat, joi, că oraşul pe care îl reprezintă a fost selectat, la Bruxelles, în cadrul competiţiei „100 de oraşe inteligente şi neutre din punct de vedere climatic până în 2030”.

„Bruxelles: Cluj-Napoca a fost selectat în cadrul competiţiei „100 de oraşe inteligente şi neutre din punct de vedere climatic până în 2030”. Investiţii şi calitate a vieţii de nivel european în Cluj-Napoca. Comisia Europeană a anunţat astăzi lista celor 100 de oraşe selectate pentru a face parte din Misiunea „100 de oraşe inteligente şi neutre din punct de vedere climatic până în 2030″. Alături de mari capitale şi oraşe europene, Clujul se angajează astfel să ia măsuri concrete şi ambiţioase pentru a reduce impactul oraşului asupra climei şi de a creşte calitatea vieţii cetăţenilor”, a scris Emil Boc pe Facebook.

Potrivit acestuia, în Cluj-Napoca vor fi plantaţi peste 100.000 de arbori până în 2031.

„Clujul Verde nu este doar un concept, ci o direcţie clară pe care municipalitatea clujeană s-a încadrat, cu obiectivul de a creşte calitatea vieţii în oraş prin modernizarea, extinderea şi amenajarea de noi spaţii verzi. Până în 2030 ne propunem să plantăm peste 100.000 de arbori şi să reducem amprenta de carbon din oraş cu 15%. În fiecare dintre cartierele oraşului sunt prevăzute îmbunătăţiri ale spaţiilor publice, investiţii privind salubritatea şi colectarea selectivă ş.a.m.d. Infrastructura pentru pietoni, transportul public ecologic şi crearea de culoare de mobilitate alternativă sau coridoare verzi-albastre reprezintă de asemenea priorităţi pentru municipalitate, viziunea pe termen lung pentru Cluj fiind de oraş Verde.Digital.Rezilient”, a menţionat edilul.

El a precizat că din România, alături de Cluj-Napoca, au mai fost acceptate în Misiune oraşele Bucureşti şi Suceava.
AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE