PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Primăria Constanţa a accesat 29 de milioane de euro prin PNRR pentru reabilitarea termică a blocurilor şi clădirilor publice

Primăria Constanţa a anunţat, joi, că a accesat 29 de milioane de euro prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru reabilitarea termică a de blocuri de locuinţe şi a unor clădirilor publice.

„Primăria Municipiului Constanţa a accesat circa 14 milioane de euro din totalul de 23 de milioane de euro disponibili pentru întreg judeţul Constanţa, în vederea renovării energetice a clădirilor rezidenţiale. În plus s-au accesat alte 15 milioane de euro pentru renovarea energetică a clădirilor publice, urcând totalul accesat la 29 milioane de euro”, se arată într-un comunicat al administraţiei locale.

Conform aceleiaşi surse, 17 blocuri din municipiul Constanţa urmează să fie eficientizate energetic cu bani din PNRR. Reabilitarea se va realiza prin izolarea termică a faţadei, termo-hidroizolarea terasei şi izolarea planşeului, modernizarea instalaţiei de distribuţie a agentului termic, modernizarea instalaţiei de iluminat în spaţiile comune, repararea trotuarelor de protecţie pentru a elimina infiltraţiile la infrastructura imobilelor sau repararea elementelor de construcţie ale faţadei.

Municipalitatea constănţeană informează că a accesat fonduri şi pentru renovarea integrată şi renovarea energetică moderată a clădirilor publice. De aceste fonduri vor beneficia Grădiniţa cu program prelungit „Steluţele Mării”, Şcoala Gimnazială nr.14, Şcoala Gimnazială nr.23 „Constantin Brâncoveanu”, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Grădiniţa cu Program Prelungit „Căsuţa cu Turtă Dulce”, Şcoala Gimnazială nr.7 „Remus Opreanu”, Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu” şi Grădiniţa cu Program Prelungit „Lumea Copiilor”.

„Primăria Municipiului Constanţa pregăteşte în această perioadă alte proiecte ce urmează a fi depuse în cea de a doua sesiune de depuneri din cadrul PNRR ce se va desfăşura în august/septembrie 2022”, se mai menţionează în comunicat. AGERPRES 

ALTE ȘTIRI RECENTE