PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Covasna: Şapte nominalizări pentru titlul „Pro Urbe” acordat de Consiliul Local Sfântu Gheorghe

Şapte persoane din municipiul Sfântu Gheorghe au fost nominalizate pentru titlul onorific „Pro Urbe”, cea mai înaltă distincţie instituită de autorităţile locale în scopul recompensării morale a cetăţenilor care au contribuit la creşterea bunăstării comunităţilor locale sau a prestigiului localităţii.

Potrivit datelor postate pe site-ul Primăriei Sfântu Gheorghe, acestea sunt Maria Peligrad, Balazs Maria-Magdolna, dr. Peter Sandor, dr. Sandor Jozsef, Mariana Drăgan, Gajzago Marton şi Csaky Erno.

Comisia pentru învăţământ şi cultură, întrunită săptămâna trecută, a propus ca, prin excepţie, în acest an să fie acordate două titluri Pro Urbe, şi nu doar unul, decizia finală urmând să fie luată în cadrul şedinţei Consiliului Local municipal de joi.

Titlul Pro Urbe a fost instituit în anul 1997 şi se acordă în fiecare an, în luna aprilie, cu prilejul Zilelor Sfântu Gheorghe, unei persoane care a împlinit vârsta de 70 de ani şi care, prin activitatea sa, a contribuit, în mod dezinteresat, la bunăstarea sau progresul oraşului şi al comunităţii.

„În fiecare an, începând din 1997, Consiliul Local Sfântu Gheorghe acordă Premiul Pro Urbe unor personalităţi marcante care şi-au slujit oraşul şi comunitatea prin cunoştinţele şi munca lor (…), care a contribuit în mod dezinteresat la viaţa oraşului şi a comunităţii. Titlul de onoare poate fi acordat unei persoane care a împlinit vârsta de 70 de ani şi care a contribuit la creşterea renumelui municipiului Sfântu Gheorghe la nivel judeţean, naţional sau internaţional prin realizările şi activitatea sa remarcabilă, „fără bani sau aplauze”, indiferent de naţionalitate, cetăţenie, domiciliu, sex, apartenenţă religioasă sau politică”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de internet a Primăriei Sfântu Gheorghe.

Festivitatea de decernare Pro Urbe va avea loc duminică, 1 mai, de la ora 13, la Biblioteca Judeţeană „Bod Peter” din Sfântu Gheorghe. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE