PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Satu Mare: Proiect de reabilitare a Spitalului Orăşenesc Negreşti-Oaş, cu finanţare prin PNNR

Consiliul Judeţean Satu Mare intenţionează să reabiliteze clădirea nouă a Spitalului Orăşenesc Negreşti Oaş printr-un proiect depus spre finanţare în cadrul primului apel al Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNNR).

Consilierii judeţeni din Satu Mare au aprobat, în şedinţa de îndată de miercuri, proiectul „Creşterea eficienţei energetice a clădirii Spitalului Orăşenesc Negreşti Oaş (clădire spital nou), judeţul Satu Mare” şi a cheltuielilor legate de proiect, cererea de finanţare a fost depusă imediat după încheierea şedinţei.

„Pentru a creşte eficienţa energetică a clădirii se vor realiza lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă şi vor fi reabilitate sistemele de încălzire şi de furnizare a apei calde de consum. Se are în vedere şi instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice şi termice pentru consum propriu, utilizarea surselor regenerabile de energie şi modernizarea instalaţiilor de iluminat. De asemenea, vor fi reabilitate instalaţiile medicale de oxigen şi se vor face lucrări de recompartimentări interioare pentru organizarea optimă a fluxurilor şi circuitelor medicale”, se arată miercuri, într-un comunicat de presă la administraţiei judeţene.

Potrivit sursei citate, valoarea proiectului este de 20.778.322 lei, fără TVA, respectiv 4.220.920 euro, fără TVA.

„În clădirea care va fi reabilitată funcţionează Compartimentul de Primiri Urgenţe, Ambulatoriul de Specialitate şi 10 secţii cu paturi printre care Medicină Internă, Cardiologie, Chirurgie Generală, Urologie, Pediatrie, Gastroenterologie. În cele 10 secţii sunt internaţi anual, în medie, 5.300 de pacienţi”, se mai arată în comunicatul menţionat.

Consiliul Judeţean Satu Mare va depune în curând spre finanţare prin PNNR şi proiectul de reabilitare a clădirii Spitalului Vechi din municipiul Satu Mare. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE