PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, s-a declarat „uimit” şi „profund indignat” de taxa de 10 lei impusă vizitatorilor de conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra-Neamţ.

Arsene a solicitat conducerii unităţii spitaliceşti să revină asupra deciziei şi să anuleze taxa.

„Sunt uimit şi profund indignat de ideea introducerii taxei de 10 lei pentru vizitatorii care merg la pacienţii internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ. Empatizez cu fiecare om care trebuie să ajungă la patul unui bolnav şi nu concep ca, pe lângă necazul de a avea pe cineva drag în suferinţă, să fii nevoit să dai şi bani pentru a-l vedea, pentru a-i duce ceva sau pentru a sta de vorbă! Cer conducerii spitalului să anuleze de urgenţă această decizie şi să elimine această taxă percepută de la aparţinătorii celor internaţi! Este nedrept să le iei bani acestor oameni care fac un efort să ajungă la cei dragi, aflaţi în suferinţă”, a declarat, vineri, preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene.

La mijlocul acestei săptămâni, conducerea SJU Piatra-Neamţ a decis introducerea unei taxe de 10 lei pentru fiecare persoană care intră în unitatea sanitară pentru a vizita un pacient. Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ se află în subordinea Consiliului Judeţean Neamţ. AGERPRES