PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Galaţi: Centrul Cultural ‘Dunărea de Jos’ va avea o sală de spectacole finanţată cu bani europeni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, Costel Fotea, a semnat contractul de finanţare pentru amenajarea unei săli de spectacole la Centrul Cultural „Dunărea de Jos” din Galaţi, proiect în valoare de 1.237.846 de euro din fonduri europene.

Potrivit unei informări transmisă marţi de CJ Galaţi, finanţarea este asigurată prin Programul Operaţional Comun România – Republica Moldova 2014-2020, iar pentru acest proiect a fost încheiat un parteneriat cu raionul Hânceşti din Republica Moldova, care a primit finanţare pentru reabilitarea unei mori cu aburi din comuna Mereşeni.

Clădirea va fi construită cu etaj şi mansardă, astfel că în noile spaţii create vor fi amenajate săli de curs, cabine pentru artiştii centrului, un studio de înregistrări şi săli de expunere, unde vor putea fi organizate diverse activităţi pentru copiii de la cursurile de pictură şi grafică.

„Vom extinde Centrul Cultural ‘Dunărea de Jos’ din Galaţi cu un corp nou clădire, în care va fi amenajată o sală modernă de spectacole, cu peste 150 de locuri. În noua sală vor fi putea realizate spectacole ale celor 700 de copii înscrişi laŞScoala de Arte din cadrul Centrului Cultural – actorie, artă foto, canto muzică populară, canto muzică uşoară, chitară/vioară, saxofon, pictură, grafică, dans clasic, pian, percuţie, acordeon/orgă, repetiţii ale Ansamblului Doina Covurluiului, precum şi alte evenimente culturale. Avem deja şi licitaţia finalizată, astfel că vom semna imediat şi contractul de lucrări”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE