PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

CJ Neamţ şi 7 primării au înfiinţat o asociaţie de dezvoltare intercomunitară pentru finanţări prin PNI „Anghel Saligny”

Consiliul Judeţean Neamţ şi 7 primării rurale au pus bazele unei asociaţii de dezvoltare intercomunitare prin intermediul căreia vor accesa fonduri din Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”.

Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, a declarat, joi, că în asociaţie au intrat primăriile din Ştefan cel Mare, Dragomireşti, Războieni, Bodeşti, Girov, Dobreni şi Gârcina.

„Îmi doresc foarte mult să reuşim cu acest proiect! În toate aceste unităţi administrativ-teritoriale am făcut investiţii pentru modernizarea drumurilor, am alocat fonduri pentru diverse proiecte care pot primi finanţare sau susţinere de la bugetul Consiliului Judeţean. În toate există reţea de apă potabilă şi dacă vom reuşi să accesăm fonduri pentru a se aduce şi gazul în respectivele sate, se va înregistra o creştere semnificativă a nivelului de trai în cazul nemţenilor din cele şapte comune”, a precizat Ionel Arsene.

Preşedintele CJ Neamţ a subliniat că susţine parteneriatele, asocierile şi orice proiecte prin care poate creşte nivelul de trai al locuitorilor şi poate fi pusă în valoare zona Neamţului.

„Sunt convins că înfiinţând astfel de asociaţii intercomunitare sunt mai multe şanse pentru atragerea de fonduri europene şi guvernamentale şi îmi doresc să le înfiinţăm în orice domeniu. Le-am cerut primarilor cu care am semnat acordul de asociere să se implice cu toată forţa în acest proiect care vizează înfiinţarea reţelei de gaz metan! Odată asigurată această utilitate în comunităţile rurale, creşte automat valoarea zonei şi cu siguranţă va deveni atractivă atât pentru cei care vor vrea să îşi ducă viaţa la sat, cât şi pentru potenţialii investitori”, a mai spus preşedintele CJ Neamţ.

Ionel Arsene a precizat că la CJ Neamţ se realizează o centralizare a nevoilor financiare ale localităţilor din judeţ pentru ca la viitoarea rectificare de buget să fie alocate fondurile necesare. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE