PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Sector 3: Program pilot care oferă gratuit 5.000 de semnături electronice cetăţenilor

Primăria Sectorului 3 a demarat un program pilot prin care oferă gratuit 5.000 de semnături electronice persoanelor care accesează online serviciile oferite de instituţie.

Primăria Sectorului 3 este prima administraţie locală din Bucureşti care implementează semnătura electronică certificată. Valabilitatea semnăturilor electronice gratuite este de trei luni de la activare, potrivit unui comunicat al autorităţii locale transmis, miercuri, AGERPRES.

Prin acest proiect cetăţenii pot interacţiona exclusiv electronic cu Primăria Sectorului 3, putând să depună, să solicite documentele de care au nevoie şi să utilizeze semnătura electronică calificată la distanţă direct în contul creat în portalul www.primarie3.ro.

Proiectul este derulat de Primăria Sectorului 3 şi certSIGN şi presupune ca cetăţenii să utilizeze, într-o manieră modernă, transparentă şi aliniată cu cele mai înalte standarde în vigoare semnătura electronică în cloud direct din contul lor.

Semnătura electronică este echivalentă din punct de vedere juridic cu aceea olografă.

„Primăria Sectorului 3 se află de câţiva ani într-un amplu proces de digitalizare care are deja efecte pozitive pentru cetăţeni. Mai mult online înseamnă fără drumuri la primărie, fără timp pierdut la cozi interminabile. Încurajăm pe toţi cetăţenii Sectorului 3 să profite de serviciile noastre online”, a declarat edilul Robert Negoiţă. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE