PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Sălaj: Patru staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice la Zalău

Cele patru staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice, realizate de Primăria Zalău în cadrul unui proiect finanţat prin Administraţia Fondului pentru Mediu şi bugetul local, sunt funcţionale începând de miercuri, anunţă administraţia locală într-o postare pe contul de Facebook.

„Începând de azi, 20 aprilie 2022, cele patru staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice sunt funcţionale. Investiţia a fost realizată în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ, aprobat prin Ordinul 760/2018 modificat prin Ordinul ministrului mediului nr. 393/2019 şi orice alte modificări ulterioare, finanţat prin Administraţia Fondului pentru Mediu şi bugetul local al Municipiului Zalău”, se arată miercuri, într-o postare pe Facebook a Primăriei Zalău.

Potrivit sursei citate, două din staţii sunt amplasate în parcarea din spatele Primăriei Zalău, iar alte două în parcarea de la Sala Sporturilor.

Valoarea finală a lucrărilor executate este de aproape 700.000 de lei, din care valoarea staţiilor de reîncărcare este de circa 550.000 lei.

Proiectul a fost finanţat prin Administraţia Fondului pentru Mediu şi bugetul local.

Potrivit datelor furnizate AGERPRES de Serviciul de Permise Auto şi Înmatriculări Sălaj, în judeţ sunt înmatriculate 41 autovehicule electrice, 20 de autobuze electrice şi o motocicletă electrică. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE