PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Consiliul Local Sector 3 a abrogat darea în folosinţă gratuită a Cinematografului Gloria către Teatrul Metropolis

Consiliul Local Sector 3 a adoptat, miercuri, un proiect de hotărâre ce abrogă darea în folosinţă gratuită a Cinematografului Gloria către Teatrul Metropolis, având în vedere că acesta nu poate asigura proiecţia periodică de filme, care reprezintă unul dintre obiectivele principale prevăzute de legislaţia în vigoare.

„Hotărârea Consiliului Local al Sectorului 3 nr. 315/27.07.2017 privind darea în folosinţă gratuită a imobilului situat în Str. Aleea Bucovina, nr. 7, Sector 3 – Cinematograf Gloria către Teatrul Tineretului Metropolis se abrogă”, prevede actul normativ adoptat.

Actul normativ a fost propus după ce au fost analizate tipurile de activităţi cultural-artistice găzduite de Cinematograful Gloria, iar Direcţia de Cultură a purtat o corespondenţă cu Teatrul Tineretului Metropolis din care a rezultat „o incapacitate” de a realiza în acest spaţiu unul dintre obiectivele principale prevăzute de legislaţia în vigoare, respectiv proiecţia periodică de film cinematografic. Acest fapt ar putea determina Ministerul Culturii să solicite demararea procedurilor de trecere a imobilului în domeniul privat al statului, situaţie în care întreaga investiţie realizată din bugetul local nu se mai poate recupera. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE