PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Vâlcea: 35 de localităţi din judeţ primesc fonduri pentru realizarea gratuită a cadastrării imobilelor cetăţenilor

Un număr de 35 de localităţi din judeţul Vâlcea au primit finanţare anul aceasta pentru înscrierea gratuită a proprietăţilor cetăţenilor în evidenţele de cadastru şi carte funciară, suma alocată în acest sens prin Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară fiind de peste 9,7 milioane de lei, au informat, miercuri, reprezentanţii Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI).

OCPI Vâlcea a precizat că primarii celor 35 de localităţi au încheiat contractele de finanţate pentru începerea sau, în anumite cazuri, continuarea lucrărilor de cadastru, având la dispoziţie două luni să găsescă specialiştii care să se ocupe de deschiderea cărţilor funciare pentru proprietăţile aflate în sectoarele pentru care s-a obţinut finanţare de la Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI).

„Pentru a beneficia de fondurile alocate de ANCPI, UAT-urile care au semnat contracte de finanţare cu OCPI Vâlcea trebuie să găsească prestatori în termen maxim de 60 de zile de la data semnării contractelor de finanţare. ANCPI va efectua plăţile către primării după deschiderea cărţilor funciare aferente imobilelor recepţionate. În anul 2022, fiecare UAT eligibil poate primi până la 160.000 de lei pentru înregistrarea proprietăţilor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară”, se arată în comunicatul transmis de OCPI Vâlcea.

Localităţile vâlcene care au semnat în acest an contractele de finanţare pentru cadastrarea gratuită sunt: Băile Govora, Băile Olăneşti, Boişoara, Călimăneşti, Cernişoara, Dănicei, Drăgăşani, Drăgoeşti, Ghioroiu, Guşoeni, Lăcusteni, Lădeşti, Măciuca, Malaia, Mitrofani, Muereasca, Nicolae Bălcescu, Ocnele Mari, Olanu, Oteşani, Păuşeşti Otasău, Pesceana, Popeşti, Prundeni, Râmnicu Vâlcea, Roşiile, Runcu, Şirineasa, Şuşani, Suteşti, Tetoiu, Tomaşani, Vlădeşti, Voiceşti şi Zătreni.

Reprezentanţii OCPI Vâlcea au menţionat că până acum a fost realizată cadastrarea integrală a trei localităţi vâlcene (Făureşti, Diculeşti şi Valea Mare), iar alte 21 au în desfăşurare aceste lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor (terenuri şi clădiri). AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE