PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Preşedinte CJ Neamţ: Centura ocolitoare a municipiului Piatra-Neamţ – 50 milioane euro, cu fonduri prin POR

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, Ionel Arsene, a anunţat, marţi, că centura ocolitoare a municipiului Piatra-Neamţ va costa circa 50 milioane euro şi va fi realizată cu fonduri prin Programul Operaţional Regional.

Arsene a precizat că prima etapa a fost realizarea de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a Analizei de favorabilitate pentru respectiva cale de rulare.

„Analiza de favorabilitate realizată de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii pentru Varianta de Ocolire Piatra-Neamţ se bazează pe fundamente ştiinţifice consacrate, obiective şi independente, care are ca scop evaluarea tuturor componentelor de mediu, socio-economice şi tehnice, care au rol relevant în proiectarea, construirea şi operarea unei infrastructuri de transport. Urmează ca prin studiile de fezabilitate să se analizeze şi investigheze propunerile făcute prin actuala analiză şi dacă va fi cazul să se propună modificări şi noi alternative de traseu în baza unor justificări”, a declarat Ionel Arsene.

Preşedintele CJ Neamţ a adăugat că ruta ocolitoare va fi la profil de autostradă şi se va intersecta cu viitorul drum expres Piatra-Neamţ – Bacău şi cu Axa Rutieră Strategică 3, proiecte pe care le gestionează Consiliul Judeţean.

„După ce vom vedea şi această cale de rulare realizată, cea mai mare problemă cu traficul aglomerat din municipiul Piatra-Neamţ va fi rezolvată. Desigur, modernizarea şi investiţiile în infrastructura rutieră nemţeană nu se opresc aici. Mai avem proiecte pe care le vom implementa şi altele zeci sunt în curs de derulare”, a adăugat preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene.

Viitoarea variantă ocolitoare a municipiului Piatra-Neamţ va avea o lungime de 16,2 kilometri şi va prelua traficul din direcţia Târgu-Neamţ şi Roman către Bacău. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE