PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Predoiu – discuţii cu miniştrii Finanţelor şi Muncii despre problemele personalului de specialitate din sistemul judiciar

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a discutat, marţi, cu miniştrii Finanţelor şi Muncii, Adrian Câciu şi Marius Budăi, precum şi cu reprezentanţi ai sindicatelor despre problemele personalului de specialitate din sistemul judiciar.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiţiei transmis AGERPRES, la întâlnirea care a avut loc la sediul Ministerului Finanţelor, la iniţiativa lui Cătălin Predoiu, au participat reprezentantul Sindicatului Naţional al Grefei Judiciare Dicasterial, Cătălin Trăistaru, şi liderul Blocului Naţional Sindical Dumitru Costin. De asemenea, a fost prezent secretarul de stat în Ministerul Justiţiei George Şerban.

Discuţiile au vizat personalul de specialitate din sistemul judiciar şi, corelativ, proiectul de lege privind statutul acestuia aflat în lucru la Ministerul Justiţiei, se precizează în comunicat.

„Toate părţile au manifestat deschidere şi flexibilitate în cadrul discuţiilor, care s-au concentrat pe problemele specifice personalului de specialitate de toate categoriile din sistemul judiciar. Părţile au convenit să facă un pas mai departe în acest dialog şi să ridice problemele aflate în discuţie la nivel de prim-ministru şi în coaliţia de guvernare, respectiv la nivelul corespunzător de decizie politică şi administrativă”, informează comunicatul citat.

Ministerul Justiţiei susţine că va rămâne, în continuare, deschis discuţiilor cu toate categoriile socio-profesionale din sistemul judiciar, pe poziţii de parteneriat cu celelalte ministere de linie în abordarea tuturor problemelor partenerilor sociali, în scopul găsirii de soluţii realiste şi echitabile. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE