PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Olt: Primăria Slatina va reabilita din nou străzile cu piatră cubică din centrul istoric

Străzile şi trotuarele din centrul vechi al Slatinei vor fi reabilitate din nou de municipalitate, la 10 ani după ce aceleaşi străzi au fost reabilitate printr-un proiect cu fonduri europene de 16 milioane lei iar asfaltul a fost înlocuit cu piatră cubică.

Într-un proiectul de hotărâre referitor la „Documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii şi Indicatori Tehnico – Economici pentru obiectivul ‘Reabilitare Centrul Vechi'”, ce va fi supus aprobării la următoarea şedinţă a Consiliului Local Slatina, se argumentează investiţia prin faptul că reţeaua rutieră din zonă prezintă degradări majore şi numeroase denivelări iar circulaţia autovehiculelor este tot mai mare.

Totodată, în proiectul de hotărâre se arată că unele investiţii privind reţeaua rutieră din centrul vechi al Slatinei au ieşit din perioada de garanţie şi este necesară sistematizarea acestei zonei în care sunt mai multe instituţii reprezentantive: Primăria, Judecătoria Slatina, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Muzeul Judeţean etc.

Prin reabilitare se urmăreşte să se menţină configuraţia ansamblului urban istoric specific străzilor din centrul vechi, unde sunt cele mai multe dintre clădirile istorice din municipiu.

Valoarea investiţiei în reabilitarea străzilor şi trotuarelor din centrul vechi al municipiului Slatina a fost estimată la 4,6 milioane lei.

Străzile şi trotuarele din centrul istoric al Slatinei au mai fost reabilitate şi în perioada 2012 – 2013, când printr-un proiect de 16,5 milioane lei, din care 12 milioane lei finanţare nerambursabilă, asfaltul a fost înlocuit cu piatră cubică, au fost înlocuite mobilierul urban, sistemul de iluminat public şi infrastructura de utilităţi.

În legătură cu derularea acestui proiect din perioada 2012 – 2013, fostul primar al Slatinei Darius Vâlcov a fost trimis în judecată pentru corupţie într-un dosar instrumentat de DNA. AGERPRES

(sursa foto adevarul.ro)

ALTE ȘTIRI RECENTE