PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Dolj: CJ a aprobat parteneriatul cu Universitatea Craiova pentru transformarea Blocului S200 într-un parc IT de 25 milioane euro

Consiliul Judeţean (CJ) Dolj a aprobat în şedinţa de marţi un acord de parteneriat cu Universitatea din Craiova pentru transformarea Blocului S200 din Craiova în cel mai mare parc IT din sud-vestul României, printr-un proiect de circa 25 de milioane de euro.

„Punem bazele celui mai ambiţios proiect de infrastructură pentru afaceri al Consiliului Judeţean Dolj, în valoare de aproximativ 25 milioane de euro. Acordul de parteneriat dintre Consiliul Judeţean Dolj şi Universitatea din Craiova cuprinde responsabilităţile fiecărei instituţii şi etapele ce trebuie parcurse pentru transformarea clădirii S200 în cel mai important Parc Tehnologic Universitar IT din regiune. Prin acest protocol de colaborare, ne vom ocupa de toate demersurile legale necesare solicitării finanţării pentru reabilitarea clădirii şi dotarea acesteia, cu scopul înfiinţării unei structuri de afaceri şi specializare inteligentă”, a spus preşedintele CJ Dolj, Vasile Dorin-Cosmin.

Potrivit proiectului aprobat de consilierii judeţeni, CJ va depune cererea de finanţare pentru obţinerea fondurilor din Programul Operaţional Regional, cu o cofinanţare asumată de Consiliul Judeţean Dolj de 40%. „În acest fel, vom reuşi sa rezolvăm atât problema unei clădiri emblematice din centrul oraşului, cât şi să oferim întregii regiuni infrastructura necesară dezvoltării domeniului IT”, a afirmat preşedintele CJ.

Structura de rezistenţă a Blocului S200 din centrul Craiovei a fost finalizată în anul 1989, blocul având ca destinaţie iniţială „bloc de locuinţe colective cu spaţii comerciale la demisol şi parter”. După 1990, clădirea a fost abandonată iar în 2004 Universitatea din Craiova i-a schimbat destinaţia în „Parc Tehnologic Universitar IT”.

Construcţia este amplasată între cele două artere principale de circulaţie ale Craiovei, calea Bucureşti şi str. A. I. Cuza, şi a fost structurată ca două corpuri de clădire: un corp A cu 3 nivele de formă circulară cu diametrul de 46 m, cu o cupolă sferică pe inelul central având diametrul de 12 m şi un corp B, care este clădirea existentă cu regim de înălţime S+P+13 E, cu spaţii destinate desfăşurării de activităţi specifice IT, spaţii cu destinaţia de alimentaţie publică (restaurant), spaţii pentru firme rezidente, spaţii destinate învăţământului universitar. Întregul ansamblu are o suprafaţă construită de 2.618 mp şi o suprafaţă desfăşurată de 25.095,16 mp. Înălţimea corpului B este de 48,50 m şi a corpului A, de 18,00 m.

Demersul Universităţii din Craiova de a transforma această clădire în parc tehnologic IT a rămas la faza de proiect. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE