PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Vâlcea: Controale în unităţile turistice şi de alimentaţie publică, dispuse de prefect în perioada Sărbătorilor Pascale

Prefectul Mihai Oprea a dispus constituirea mai multor echipe mixte, formate din inspectori sanitar-veterinari şi de sănătate publică, echipe care să verifice şi să se asigure că în perioada Sărbătorilor Pascale în unităţile de turism şi în cele de alimentaţie publică nu se comercializează produse ce ar putea afecta sănătatea populaţiei, au transmis, luni, reprezentanţii Prefecturii Vâlcea.

Potrivit sursei citate, controalele vizează în special acele unităţi în care sunt produse, depozitate, transportate şi valorificate carnea de miel, ouăle, laptele şi produsele din lapte, peştele şi produsele din pescuit destinate consumului uman, precum şi alte alimente de origine animală, însă nu vor fi omise nici restaurantele, terasele, barurile, cofetăriile, ştrandurile, piscinele, bazinele de înot şi bazele de tratament din judeţ.

„Ne dorim ca vâlcenii să aibă un Paşte în siguranţă, fără riscuri de toxiinfecţii alimentare. Echipele de control vor să se asigure că alimentele scoase la vânzare sunt păstrate în condiţii optime şi respectă toate normele de calitate. Recomandăm tuturor unităţilor de alimentaţie publică, operatorilor din industria alimentară şi din turism să respecte cu stricteţe condiţiile sanitare veterinare, condiţiile de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate şi valorificate produsele alimentare. O atenţie deosebită va fi acordată produselor tradiţionale care se consumă în perioada Sărbătorilor Pascale”, a precizat prefectul Mihai Oprea.

Reprezentanţii Prefecturii atrag atenţia că sacrificarea mieilor se face numai în unităţi de abatorizare, autorizate sanitar veterinar. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE