PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Satu Mare: Aproape un sfert din populaţia judeţului, autorecenzată în prima lună a recensământului

Circa 23% din populaţia judeţului Satu Mare s-a autorecenzat în prima lună a recensământului, unele localităţi având un procentaj de recenzare online de peste 50%.

„După o lună de la debutul etapei de recenzare online şi recenzare asistată prin intermediul recenzorilor ARA, judeţul Satu Mare are un procent de 22,9% din totalul populaţiei la nivel de judeţ recenzată prin aceste metode online, fiind pe locul 10 într-o ierarhie a judeţelor la nivel de ţară. Din totalul celor recenzaţi la nivel de judeţ, 68,9% sunt recenzaţi prin intermediul recenzorului ARA şi 31,1% prin metoda autorecenzării online, iar pe medii de rezidenţă situaţia se prezintă astfel: 38% sunt recenzaţi din mediul urban şi 62% sunt recenzaţi din mediul rural”, se arată luni, într-o postare pe pagina de Facebook a Instituţiei Prefectului Satu Mare.

Potrivit sursei citate, prefectul Roca Radu a avut, luni, o întâlnire cu directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Statistică Satu Mare, Cătălin Vasile Ghiran, pentru a discuta despre situaţia reală legată de recensământul populaţiei.

„Vom lua legătura cu primarii din judeţ pentru ca în faza a doua să creştem ritmul de recenzare”, precizează Radu Roca.

Unităţile administrativ-teritoriale cu cel mai mare procentaj de recenzare din judeţ sunt Urziceni, Săcăşeni, Culciu şi Ciumeşti cu peste 50%, în vreme ce la finele clasamentului sunt Socond, Certeze, Supur, Căuaş şi Tiream, cu mai puţin de 10%, se mai arată în postarea menţionată. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE