PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Giurgiu: Comisie de control pentru comercializarea şi sacrificarea mieilor, înfiinţată prin ordin al prefectului

O comisie mixtă de control pentru verificarea condiţiilor de comercializare a produselor de origine animală şi sacrificarea mieilor în judeţ îşi va desfăşura activitatea în perioada 18 aprilie – 2 mai, prin ordin al prefectului.

”A fost emis ordinul prefectului privind constituirea unei comisii mixte de control pentru verificarea condiţiilor de comercializare a produselor de origine animală şi sacrificare a mieilor în judeţul Giurgiu care îşi va desfăşura activitatea din data de 18 aprilie şi până în 2 mai, când se încheie şi festivităţile prilejuite de Zilele oraşului. Consider că astfel există o preocupare constantă pentru siguranţa cetăţenilor. Din comisie fac parte reprezentanţi ai DSVSA, ai Comisariatului judeţean pentru protecţia consumatorului, ai DSP şi ai IJP”, a declarat luni presei prefectul Florentina Stănculescu.

Astfel, în contextul apropierii sărbătorilor pascale, medicii veterinari din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Giurgiu vor efectua acţiuni de control asupra respectării măsurilor de asigurare a salubrităţii şi siguranţei alimentelor de origine animală destinate consumului uman.

În judeţ, comercializarea mieilor se va putea face doar în standuri autorizate din Piaţa Centrală din municipiul Giurgiu.

”Din cauza focarelor de boli, respectiv pestă porcină africană (n.r. – la Stăneşti) şi pestă aviară (n.r. – la Braniştea) am organizat cu sprijinul IPJ Giurgiu controale în trafic în unele localităţi considerate vulnerabile pentru comerţul ilicit cu animale şi produse animale de la porc, păsări. În perioada aceasta premergătoare sărbătorilor pascale o să intensificăm controalele în privinţa comercializării acestor produse”, a afirmat directorul DSVSA Giurgiu, Ion Ristea.

Potrivit acestuia, nu a fost primită nicio notificare de la primăriile din judeţ privind organizarea unui târg pentru sacrificarea mieilor.

„În aceste condiţii vor exista standuri autorizate doar în Piaţa Centrală din municipiul Giurgiu. Totodată, este în vigoare şi o notă de serviciu prin care se interzice vânzarea animalelor vii şi a păsărilor în târgurile din judeţ, respectiv la Călugăreni, Bolintin Vale şi Dobreni. Nici achiziţionarea mieilor direct de la stână nu este recomandată. În judeţul Giurgiu este un singur punct de abatorizare autorizat sanitar veterinar, la Mihăileşti”, a precizat Ristea.

Până la acest moment au fost efectuate controale în judeţ pentru 36 de autovehicule care transportau mărfuri în târguri, dar nu au fost depistate transporturi de carne sau produse de origine animală, ci doar legume şi fructe. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE