PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Dolj: Primăria Craiova impune regulament pentru faţadele spaţiilor comerciale de la parterul blocurilor de pe două bulevarde

Primăria Craiova propune Consiliului Local adoptarea unui regulament pentru faţadele spaţiilor comerciale de la parterul blocurilor, inclusiv căile lor de acces, de pe calea Severinului – bulevardul Nicolae Titulescu şi bulevardul 1 Mai.

Potrivit regulamentului pentru calea Severinului, respectiv pentru spaţiile situate la parterul blocurilor de locuinţe riverane bulevardului 1 Mai, aflat pe ordine de zi a CL Craiova din 21 aprilie, reprezentanţii Ordinului Arhitecţilor din România, Filiala Teritorială Oltenia, în calitate de specialişti, se vor implica în stabilirea categoriilor de intervenţii necesare a se efectua, pentru fiecare spaţiu cu altă destinaţie decât locuinţele, situate la parterul blocurilor de locuinţe colective şi în restul zonelor comerciale riverane căii Severinului, până la intersecţia cu străzile Maria Tănase şi Paşcani şi bulevardul Nicolae Titulescu, până la intersecţia de la km 0, în funcţie de specificitatea fiecărui amplasament în parte.

Regulamentul privind calea Severinului e în dezbatere publică de la 9 martie iar termenul legal de 30 de zile lucrătoare se va sfârşi pe 19 aprilie. Până acum, administraţia a primit două adrese din partea unor persoane interesate, adrese ce vizau modul de reclamă al spaţiului şi permisiunea de a expune marfa în afara spaţiului, respectiv, critici la adresa uniformizării spaţiilor.

„Oportunitatea elaborării unui set de reguli având ca scop revitalizarea faţadelor aferente fronturilor construite la calea Severinului şi bulevardul Nicolae Titulescu trebuie apreciată şi prin prisma existenţei în zonă a unor construcţii clasate ca monument istoric, faţă de care este necesară instituirea unor reglementări menite să îmbunătăţească imaginea generală a contextului în care acestea se situează”, precizează municipalitatea. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE